Хрватско тужилаштво повукло оптужницу против Тодорића

Танјуг
Хрватско тужилаштво повукло оптужницу против Тодорића

ЗАГРЕБ - Жупанијско Државно тужилаштво повукло је данас оптужницу против бившег власника Агрокора Ивице Тодорића, његових синова и 10 директора тог пропалог концерна, извјештава портал Index.

Како се наводи у саопштењу објављеном на интернет сајту тог тужилаштва, оптужница је повучена "ради бољег разјашњења ствари".

Портал Index наводи да незванично сазнаје да је оптужница повучена јер је јутрос ухапшена бивша тужитељка Мирела Алерић Пуклин због сумње да је одавала тајне Пирушки Цањуги, бивсој директорки у Тодорићевом некадашњем концерну и једној од осумњичених у случају "велики Агрокор".

Против Тодорића и осталих је подигнута оптужница 14. септембра прошле године пред Жупанијским судом у Загребу због, како је било објављено, казнених дјела злоупотребе повјерења у привредном пословању, помагања у злоупотреби повјерења у привредном пословању, казнених дјела кривотворења службених или пословних исправа и подстицања на кривотворење истих, додаје се у тексту.

Оптужница је теретила Тодорића и остале оптужене да су од 2006. до 2017. године оштетили концерн за 1,2 милијарде куна (159,5 милиона евра). Од тога је Тодорић, према тврдњама тужилаштва, противправно прибавио 923,6 милиона куна (122,7 милиона евра), а остатак од око 320 милиона куна, холандско предузеће Агрокор Инвестмент БВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана