Хрватско министарство aпеловало: Избјегавати пут у Египат

Танјуг
Хрватско министарство aпеловало: Избјегавати пут у Египат

Хрватско Министарство спољних и европских послова упозорило је хрватске држављане да без преке потребе не путују у Египат.

У Египту се налази око 80 радника из Хрватске.

У упозорењу објављеном на сајту министарства се подсјећа на отмицу хрватског држављанина Томислава Салопека.

"С обзиром на сталну пријетњу отмица и терористичких напада хрватским држављанима препоручујемо избјегавање свих путовања која нису нужна", навело је министарство.

Због могућности терористичких дјеловања и отмица, посебно се не препоручује путовање на Синају, одласци на сјевер Синаја, као и у подручја уз либијску и суданску границу.

"Хрватским држављанима који ипак намјеравају туристички да путују у Египат препоручујемо да то чине искључиво преко овлашћених туристичких агенција. Уколико путујете пословно, препоручујемо да се у договору с египатским партнерима, претходно информишете о тренутној безбједносној ситуацији у земљи. Свим хрватским грађанима који бораве у Египту препоручујемо избјегавање мјеста могућих већих окупљања и протеста, као и поштовање инструкција локалних власти и туристичких агенција", додаје се у упозорењу.

Судбина Томислава Салопека, за кога Исламска држава тврди да је ликвидиран, још није позната, рекла је раније данас министарка спољних и европских послова Весна Пусић, прецизирајући да ни хрватска ни египатска страна немају потврду да је хрватски држављанин, отет прије три седмице недалеко од Каира, убијен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана