Хрватски сабор: Посланик био на сједници, иако му је одређена самоизолација

Srna, foto: arhiva
Хрватски сабор: Посланик био на сједници, иако му је одређена самоизолација

ЗАГРЕБ - Хрватско удружење болничких љекара /ХУБОЛ/ сматра да је доласком у Хрватски сабор посланика ХСЛС-а Дарија Хребака, иако му је одређена мјера самоизолације, у питање доведено начело једнакости здравствене заштите за све грађане, које је гарантовано законом.

Из ХУБОЛ-а појашњавају да је епидемиолог Хрватског завода за јавно здравство одредио Хребаку обавезну мјеру самоизолације јер је учествовао на сједници Градског вијећа Бјеловара којој је присуствовала особа позитивна на вирус корона.

Након тога је директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак, упутио Хребака на тестирање, упркос мјери самоизолације, те му препустио да самостално одлучи да ли ће бити у самоизолацији. Тест је показао да је Хребак негативан на вирус корона.

Из ХУБОЛ-а оцјењују да је можда на такав налаз утицала чињеница да је Хребак изузетно потребан у Хрватском сабору ради учествовања у гласању о пружању подршке новој Влади, преносе хрватски медији.

"Нажалост, једини закључак који се може донијети у овом случају је да правила нису иста за све и да се могу мијењати зависно од положаја и моћи", напомињу из ХУБОЛ-а.

Бјеловарски градоначелник и посланик ХСЛС-а Дарио Хребак учествовао је прије два дана на конститутивној сједници Хрватског сабора.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана