Познати фрањевац удаљен из самостана: Разријешен је свих дужности

Танјуг
Foto: Вечерњи.хр

ЗАГРЕБ - Фрањевац Владимир Видовић са загребачког „Светог Духа“ удаљен је са свих свештеничких дужности, објавила је Хрватска фрањевачка провинција св. Јеронима, саопштила је данас Информативна католичка агенција (ИКА).

Ријеч је о, како се наводи, привремено изреченој мјери забране јавног обављања свештеничке дужности и привремену забрану јавног дјеловања повезаног са сакраментом светог реда.

„Након обавјештења о могућем кривичном дјелу и прикупљања основних података провинцијал је поднио и пријаву надлежним канонским институцијама и Државном тужилаштву и отворен је за потпуну сарадњу с цивилним властима“, наведено је у саопштењу.

Из провинције су медији позвани да се приликом извјештавања о овом догађају уздрже од откривања детаља могућег кривичног дјела како би поштовали све законске одредбе и заштитили све учеснике, а цивилним властима омогућили спровођење свеобухватне истраге у чему ће имати пуну подршку и сарадњу цијеле Хрватске провинције св. Јеронима. Загребачки Вечерњи лист незванично сазнаје да се ради о пријави за полно злостављање те да су се морале примјенити смјернице Хрватске бискупске конференције (ХБК) за заштиту малољетника и осталих рањивих особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана