Хрватски држављанин биће пуштен из притвора

Srna
Foto: Pixabay

СТОКХОЛМ- Шведски тужилац саопштио је данас да ће хрватски држављанин, који је један од чланова посаде који је задржан због судара брода у Балтичком мору, у којем је погинула најмање једна особа, бити пуштен из притвора.

Тужилац је у саопштењу навео да су смањене сумње у вези са чланом посаде брода "Скот керијер", иако је хрватски држављанин и даље осумњичен. Члан посаде је приведен због тешког пијанства на мору.

Један британски члан посаде, који је задржан по неколико тачака оптужнице, укључујући изазивање смрти из нехата, остао је у притвору, рекао је тужилац.

Тужилаштво је раније саоштило да су приведена двојица чланова посаде британског брода, који се сударио са мањим данским бродом у Балтичком мору, због сумње да су немарно поступили, што је довело до тога да је најмање једна особа погинула.

У притвору су задржани хрватски држављанин рођен 1965. године и британски држављанин рођен 1991. године, навело је тужилаштво.

Један члан посаде данског брода пронађен је мртав, а други се води као нестао након што је дошло до судара са британским бродом у прометној поморској рути код Шведске.

Шведска Управа за поморство саопштила је раније да се један од бродова преврнуо након судара.

Несрећа се догодила у шведским територијалним водама, а оба брода су пловила у истом правцу када су дошла у контакт. Брод "Карин Хој", дуг 55 метара, преврнуо се након судара са бродом "Скот Кериер", дугим 90 метара.

Судар се догодио близу острва Борнхолма у магловитој ноћи у понедјељак, 13. децембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана