Хрватски бранитељи би састанак са Вучићем

Агенције
Хрватски бранитељи би састанак са Вучићем

Удружење хрватских бранитеља жели састанак са српским премијером Александром Вучићем и позвали су предсједницу Хрватске да то организује.

Представници Сабора удружења ветерана хрватских гардијских јединица и Удружења специјалне полиције Јосип Клем и Дражимир Јукић су се састали са лидером СДП и бившим премијером Хрватске Зораном Милановићем и изнијели такве захтјеве.

Како пише Дневник.хр, тема разговора су били проблеми у односима са Србијом и изручивање бранитеља, а Клем и Јукић су рекли да је жалосно да их је Милановић звао сада, иако је било прилике током четири године његовог премијерског мандата, као и да се ради о предизборној кампањи.

Они су навели да домовински рат није израстао на злочину, као и да најбоље знају какве посљедице на појединца и друштво остављају ратне трауме и да никако нису они који подржавају било какве екстремне иступе који воде тим путем.

Затим су позвали хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић да организује "радни састанак с господином Вучићем, представницима бранитеља и осталим заинтересованим странама како би напокон почело квалитетно да се ради на проналаску нестлаих и рјешавању новонастале ситуације".

Јосип Клем је у хрватској јавности познат као главни организатор свечаног дочека хрватских генерала Анта Готовине и Младена Маркача послије повратка из Хага, а 2012. године је платио пола милиона евра одштете за хрватског кошаркаша Дарија Шарића, како би он остао у Хрватској.

За Јукића се наводи да је са 26 година постао ратни инвалид, али да га то није спречило да се врати у рат са протезом и учествује у акцијама попут Олује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана