Хрватска: Затворена основна школа у Kопривници, зараза и на свадби

ГС
Хрватска: Затворена основна школа у Kопривници, зараза и на свадби

Основна школа у Копривници затворена је на 15 дана због појаве вируса корона, док се на једној свадби у Бјеловарско-билогорској жупанији заразило 33 људи.

Из школе "Антун Немчић Гостовински" у Копривници заражено је пет радника, а више их је у самоизолацији, међу којима је и једна учитељица чији резултати се чекају.

Из Штаба цивилне заштите речено је новинарима да ће се прве двије седмице у овој градској основној школи настава одржавати онлајн.

Када је ријеч о зараженима на свадби у Бјеловарско-билогорској жупанији, главни епидемиолог Весна Гргић је рекла да од раније имају три случаја са те "неодговорне" свадбе, док су у самоизолацији 233 особе које су повезане са тим слављем.

- Још чекамо неке резултате тако да би заражених могло још бити. Говорим само о особама које су с подручја Бјеловарско-билогорске жупаније - рекла је Гргићева.

Жупан Дамир Бајс рекао је да ће од понедјељка, 7. септембра, важити нове мјере које подразумијевају да на свадби не смије бити више од 50 званица.

- На осталим свечаностима и прославама не смије бити више од 20 особа, на сахранама може бити највише 50 особа - рекао је Бајс.

Директор Опште болнице у Бјеловару Али Алух рекао је да је вирус ушао и у болницу, гдје су један пацијент и једна медицинска сестра позитивни на ковид 19, преносе хрватски медији.

У Хрватској је у посљедња 24 часа обољело више од 300 људи од вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана