Хрватска влада осудила говор мржње у Борову, огласио се и Милановић

Танјуг
Хрватска влада осудила говор мржње у Борову, огласио се и Милановић

ЗАГРЕБ - Влада Хрватске најоштрије је данас осудила “скандалозну провокацију и говор мржње групе навијача у Борово селу крај Вуковара”.


Влада у Загребу је поручила да ће се увијек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим суграђанима и истакла да је “полиција одмах реаговала”.

“За то нема и не може бити оправдања, поготово не на данашњи дан када се с пијететом присјећамо жртве 12 хрватских полицајаца, мучки убијених прије 30 година у Борову селу”, стоји у саопштењу.

Додаје се да “у хрватском друштву нема мјеста за овакво дивљаштво и нетрпељивост према припадницима српске националне мањине”, која поред тога данас слави Ускрс, или било које друге мањине.

“Томе ћемо се увијек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим нашим суграђанима. Хрватска полиција одмах је реаговала и спроводи истрагу како би сви одговорни били примјерено санкционисани”, поручују из Владе.

У Борову, гдје углавном живи српско становништво, данас, на православни Ускрс, група људи је марширала улицом скандирајући “Убиј Србина!”

Групу мушкараца је пратило више полицијских возила, али полицајци, како се види на снимку објављеном Фејсбук страници Општине Борово, нису реаговали на провокативно скандирање.

Милановић: Полиција мирним ауто-ходом асистирала групи која је позивала на насиље

Предсједник Хрватске Зоран Милановић рекао је да је група мушкараца јутрос у Борову подстицала на насиље користећи гнусан говор мржње против Срба, а да им је мирним ауто-мимоходом асистирала и полиција.
Милановић је навео да је то за срамотно и за сваку осуду, те упитао шта је тамо радила полиција, ако није превентивно штитила ред и закон.

На свом “Фејсбук” профилу је написао и “још ћу ја бити крив” што полиција данас није радила свој посао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана