Хрватска: Укинуте пропуснице за кретање у три жупаније

Танјуг
Хрватска: Укинуте пропуснице за кретање у три жупаније

ЗАГРЕБ - Национални штаб цивилне заштите у Хрватској одлучио је да од поноћи укине е-пропуснице за кретање за Вуковарско-сријемску и Осијечко-барањску жупанију, као и између Града Загреба и Загребачке жупаније, али ће пропуснице и даље бити потребне за прелазак из једне у другу жупанију.

Одлука о укидању мјере забране напуштања мјеста пребивалишта и сталног боравка за подручје Града Загреба и Загребачке жупаније донијета је с обзиром на привредне разлоге и епидемиолошку ситуацију.

Како преноси портал index, е-пропусница сада ће бити потребна само за одлазак изван подручја Града Загреба и Загребачке жупаније.

“Иако е-пропуснице више нису потребне позивамо све становнике на одговорност и да се, као и до сада, крећу само у случају потребе”, наводи се у саопштењу.

На вуковарско-сријемском подручју већ пет дана није регистрован ни један новооболели од Ковида-19.

И осијечко-барањски жупанијски штаб цивилне заштите вечерас је саопштио да се становници жупаније могу од сутра кретати без е-пропусница унутар цијеле жупаније.

Шеф Националног штаба цивилне заштите и министар унутрашњих послова давор Божиновић рекао је да се од поноћи мијења начин путовања за све жупаније које су то затражиле.

“Сутра ћемо донијети одлуку са штабовима Сплитско-далматинске и Крапинско-загорске жупаније, а чекамо и неколико њих да се јаве. Највећи дио жупанија затражио је слободу кретања на цијелом подручју, већина тих захтијева је већ потписана”, рекао је Божиновић.

Додаје се да ће пропуснице и даље важити за прелазак из једне у другу жупанију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана