Турчин, Црногорац и Бугарин покушали да прокријумчаре 27 миграната из БиХ

Срна
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Хрватска полиција ухватила је уз границу БиХ држављане Турске, Црне Горе и Бугарске који су покушали да прокријумчаре 27 мигранара.

Том приликом ухапшен је и један Црногорац под сумњом да је помагао једном од кријумчара.

Прво је у општини Цетинград полиција открила 50-годишњег држављанина Турске који је у комбију словеначке регистрације превозио осам страних држављана.

Потом је заустављен и аутомобил црногорских регистарских ознака у којем је седам страних држављана превозио 30-годишњи држављанин Црне Горе.

Полиција је зауставила и 28-годишњи држављанина Црне Горе који је био у аутомобилу словеначке регистрације за којег се сумња да кријумчару дојављује локације полицијских патрола ради избјегавања полицијског надзора.

Полицајци су затим зауставили и аутомобил црногорске регистрације којим је управљао 41-годишњи држављанин Бугарске, који је превозио 12 страних држављана, од којих се троје налазило у пртљажном простору.

Кријумчари су у свом науму спријечили у сриједу, 7. јуна, и кривично су пријављени због противзаконитог уласка, кретања и боравка у Хрватској, преносе хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана