Хрватска позвала своје држављане да напусте Украјину

ГС
Хрватска позвала своје држављане да напусте Украјину

Хрватске власти савјетују својим држављанима да напусте Украјину, прикључивши се бројним државама које су то учиниле страхујући од могућег руског напада на ту земљу.

Хрватима се препоручује и избјегавање путовања у Украјину, нарочито уз границу с Русијом и Бјелорусијом те близу линије раздвајања с привремено окупираним подручјима Крима и Донбаса, саопштило је Министарство вањских и европских послова. Онима који не могу напустити Украјину савјетује се опрез и да се јаве хрватској амбасади у Кијеву.

САД, Велика Британија, Низоземска, Данска, Летонија, Естонија, Аустралија и Нови Зеланд раније су позвале своје грађане да напусте Украјину. То су данас учиниле и Шведска, Шпанија, Италија, Француска, Саудијска Арабија и Јордан, преноси Хина.

Док расте попис земаља које повлаче држављане јер Русија може напасти сваки час, предсједник Украјине успротивио се сијању панике јер она помаже само непријатељу.

Мјесецима јача забринутост да Русија, која је нагомилала снаге на украјинској граници, размишља о инвазији на Украјину. Снаге које Русија подупире већ контролирају дијелове источне Украјине, а Русија је анектирала полуострво Крим 2014.

Русија негира било какве такве планове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана