Хрватска полиција ухапсила вариоца из Ваљева: Бранио се да није знао да је "незаконито превозити мигранте"

Blic
Foto: Arhiva

Због незаконитог пребацивања илегалних миграната дежурни судија истраге Жупанијског суда у Дубровнику одредио је истражни затвор држављанину Србије, незапосленом вариоцу М.Г. (22) из Ваљева.

Према кривичној пријави, он је за још тачно неутврђени износ 10. новембра у изнајмљено рент-а-кар возило дубровачких регистарских ознака у Метковићу укрцао петорицу држављана Турске који не испуњавају услове за за улазак и кретање у Хрватској и територију Европске уније.

Након укрцавања, с њима је кренуо према аутопуту, куда је намјеравао да жели да стигне у Задар.

Тамо их је, како је изјавио, требало да пребаци до аутобуске станице, о чему је, како сазнаје "Дубровачки вјесник", у истрази рекао:

- С возилом сам дошао у улицу Марка Марулића и чекао позив из Босне и Херцеговине. Према договору, требало је мигранте укрцати и довести у Задар и поново се вратити у Метковић и превести још једну ”туру”. Турци су дословце ускочили у ауто па сам кренуо ка Задру, али нас је у Новим селима зауставила полиција. За превоз сваког од њих требало је да добијем по 80 евра и тако сам мислио да отплатим дуг у Србији, где је требало и да добијем паре по обављеном послу - рекао је М.Г. и додао како ”није знао да је незаконито превозити такве особе које се, иначе по Србији слободно крећу”. Он је тврдио и како новац који му је одузет приликом хапшења потиче од посла којег је обавио у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана