Хрватска појачала контролу на границама с БиХ

Срна
Хрватска појачала контролу на границама с БиХ

Загреб - Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић изјавио је да је због терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику појачана контрола дуж цијеле границе са БиХ.

 

Он је рекао да је, одмах по добијању информације о нападу на полицијску станицу у Зворнику, директор хрватске полиције Владо Доминић наложио појачано поступање дуж цијеле границе са БиХ.

“Посебно су појачане мјере контрола границе, приликом обављања граничне контроле, контроле лица, возила и пртљага, а предузимају се и друге мјере у унутрашњости полицијских управа с циљем спречавања могућих угрожавајућих ситуација”, истакао је Остојић.

Он је навео да је појачано поступање наложено и службама надлежним за превенцију тероризма, те да је полицијским службеницима посебно скренута пажња да воде рачуна о самозаштити.

Остојић је подсјетио да је још у јануару, након терористичког напада у Паризу, донио одлуку о оснивању Радне групе за праћење проблематике, превенције и сузбијања тероризма, јавили су хрватски медији.

“Хрватска полиција на регионалном нивоу континуирано учествује у полицијској сарадњи и размјени информација с циљем успјешног супротстављања тероризму”, каже он.

Остојић је напоменуо да је прошле седмице у Дубровнику одржан састанак полицијских челника сусједних земаља, гдје је једна од тема била безбједносни изазови у вези са тероризмом и страним борцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана