Хрватска подржава пут сусједних земаља ка ЕУ

Агенције
Хрватска подржава пут сусједних земаља ка ЕУ

Софија - Хрватска подржава пут европских интеграција БиХ, Србије и Црне Горе, јер ће то помоћи развоју региона, изјавио је у Софији хрватски премијер Зоран Милановић, јавиле су агенције.

Он се заузео за што скорије припајање ових земаља ЕУ, те додао да Хрватска од тога има и економски интерес у погледу туризма и инвестиција.

Након састанка са бугарским премијером Бојком Борисовим, Милановић је новинарима рекао да између Хрватске и Бугарске не постоје отворена питања, те захвалио Софији за подршку коју је дала приступању Хрватске ЕУ.

Према његовим ријечима, постоји добре могућности за сарадњу Хрватске и Бугарске, посебно у погледу кориштења кохезионих фондова ЕУ.

Бугарски премијер Бојко Борисов рекао је да су за Бугарску кохезиони фондови веома важни, те додао да се они тичу инфраструктуре, аутопутева, жељезничких пруга, станица за пречишћавање, као и јачања административних капацитета.

- Европски порески обвезници, када дају новац, знају да ће бугарским аутопутевима спојити Европу са Aзијом и са удаљеним земљама на Балкану - истакао је Борисов. Ђ

Одговарајући на питање хрватских новинара о развоју нуклеране енергије у Бугарској, Борисов је рекао да је његова земља “за” то, али да не подржава прескупи пројекат изградње друге нуклераке “Белене”, већ изградњу седмог реактора нуклеране централе “Козлодуј”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана