Хрватска: Онлајн настава ускоро и на српском језику

Срна
Хрватска: Онлајн настава ускоро и на српском језику

ЗАГРЕБ - У Вуковару је почело снимање часова из наставе по А моделу за ''школу за живот'', а посланик Драгана Јецков је најавила да ће представници српске заједнице настојати да са Министарством образовања постигну договор да снимљене лекције буду емитоване и на државној телевизији.

Уз виртуелне учионице и све расположиве онлајн облике и начине наставе на даљину, која се због пандемије корона вируса у свим школама спроводи од 16. марта, ученицима који се образују на српском језику и ћириличном писму по моделу ''А'' ускоро ће, као и њиховим вршњацима у настави на хрватском језику, бити доступни и видео-материјали.

У Заједничком већу општина у Вуковару почело је снимање часова српског језика и књижевности који ће бити постављени на платформи ''Школе за живот'' на интернет страницама Министарства науке и образовања.

Координатор читавог посла је Одбор за образовање Заједничког већа општина. За почетак је предвиђено снимање осам часова, међу којима и ''Јежеве кућице'' за ученике првог и другог разреда, а затим и неколико лекција за више разреде основних школа, а посланик СДС С Драгана Јецков каже да су то први часови, те да ће снимљени часови бити прослеђени најпре у Агенцију за науку и образовање. Након одобрења, додала је, они ће бити постављени на посебно креирану платформу за националне мањине на интернет страницама Министарства образовања Хрватске и на Јутјуб канал. “Верујем да ће ови материјали временом бити коришћени и у друге сврхе, на пример у настави по моделу Ц, али и у летњим школама које Срби у Хрватској имају”, рекла је Јецков, пренео је загребачки портал Новости.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана