Хрватска: Одржан двочасовни штрајк солидарности

Aгенције, index.hr
Хрватска: Одржан двочасовни штрајк солидарности

Загреб - Више хрватских синдикалних организација одржале су данас двочасовни штрајк солидарности због најављених измјена Закона о раду.

Тачно у подне на пет минута стали су аутобуси и трамваји у Загребу, али и возови Хрватских жељезница који два часа нису саобраћали, преносе хрватски медији.

И настава у школама окончана је у подне, на факултетима се од 12.00 до 14.00 часова нису одржавала предавања, а синдикати су позвали и тијела државне управе да не раде у том раздобљу.

Организатори штрајка су Савез самосталних синдиката Хрватске, Независни хрватски синдикати, Матица хрватских синдиката, Хрватско удружење радничких синдиката и Удружење радничких синдиката Хрватске.

Синдикати траже да се Закон о раду повуче из процедуре, што им је услов да се врате на преговоре с Министарством рада и пензионог система.

Синдикати су за сриједу најавили протест на Марковом тргу, ако у Хрватском сабору тада буде расправа о приједлогу измјена Закона о раду.

Штрајк солидарности формално се одржао због неисплаћених 25 плата радницима Здравствено-рекреативног центра у Липику, који је у већинском власништву државе, те неисплаћених шест плата у Арени Пула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана