Хрватска: Од сутра нове мјере у трговинама

Срна
Хрватска: Од сутра нове мјере у трговинама

ЗАГРЕБ - У Хрватској ће сутра ради спречавања ширења вируса корона бити уведене строже мјере у трговинама у којима ће у истом тренутку моћи бити знатно мање купаца него данас.

Од сутра број посјетилаца у трговинама зависи од њихове квадратуре, па ће у трговинама до 10 метара квадратних моћи бити само један купац, док ће трговачки центри морати за сваког купца да обезбиједе 16 метара квадратних током претпразничних дана.

“Дужни су и да током већег броја долазака купаца предузму све додатне мјере како не би био прекорачен допуштени број посјетилаца. У томе ће им, осим радника обезбјеђења, помоћи и бројачи на улазима који у реалном времену прате број посјетилаца”, јавио је ХТВ.

Поштовање мјера појачано ће контролисати цивилна заштита.

У Синдикату трговине Хрватске сматрају да радници у трговини не би требали, уз свој посао, да пазе и на спровођење мјера.

“Сматрамо да радници не би требали бити ти који ће морати да праве ред у трговини, да буду они ти који ће спроводити мјере него да то послодавац организује додатним или запошљавањем или додатним ангажманом служби обезбјеђења или других радника који ће упозоравати људе и бројати”, рекла је предсједник тог синдиката Златица Штулић.

Према раније данас објављеним подацима, у Хрватској су у протекла 24 часа преминуле 64 особе од посљедица заразе вирусом корона, док је забиљежено још 4.396 заражених међу 11.687 тестираних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана