Хрватска: Нападач који је упуцао полицајца иде у истражни затвор

ГС
Хрватска: Нападач који је упуцао полицајца иде у истражни затвор

ОСИЈЕК - Судија истраге осјечког Жупанијског суда у суботу је одредио једномесечни истражни затвор за Л. О. (64), који се терети да је у петак у Шагу, код Валпова, из ватреног оружја ранио полицајца и покушао да усмрти још двије особе.

Након што је у петак ухапшен и у суботу поподне приведен на осјечки Жупанијски суд, судија истраге је, послије спроведеног рочишта, осумњиченом одредио једномесечни истражни затвор због бојазни од завршетка дјела и почињења новог тешког кривичног дјела, сазнаје се на суду, преноси „Индекс“.

Л. О. се терети за покушај тешког убиства и два покушаја убиства, а спроведеним криминалистичким истраживањем утврђена је основана сумња да је у петак, у просторијама Добровољног ватрогасног друштва Шаг, из ватреног оружја упуцао 55-годишњег полицијског службеника Полицијске станице Белишће, који је у том тренутку био изван службе. Потом је покушао ватреним оружјем да усмрти још двије особе које су биле у просторији, али у томе није успио због застоја ватреног оружја.

Нападача су савладале нападнуте особе и задржале до доласка полицијских службеника који су га ухапсили.

Рањени 55-годишњи полицајац превезен је у осјечки Клинички болнички центар, гдје су му констатоване лаке тјелесне повреде, док преостале двије особе нису повређене.

Осумњиченом је измјерена концентрација од 1.14 промила алкохола у крви.

Мјештани су новинарима испричали да 64-годишњак већ дуже терорише село, као и да ово није први пут да је пуцао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана