Хрватска: На снази класичан визни режим

Агенције
Хрватска: На снази класичан визни режим

Загреб - У Хрватској се данас почиње примјењивати класичан визни режим према свим туристима из земаља које нису чланице ЕУ, јавиле су агенције.

Нова правила, како се процјењује, могу узроковати проблем долазака туриста из појединих земаља, посебно Русије, Украјине и Турске, из којих је у задњих неколико година забиљежено повећање туристичког промета.

Да би се умањио тај проблем, хрватске институције су у посљедњих неколико мјесеци радиле на проналажњу могућности за поједностављење добијања виза, преноси “Јутарњи лист”.

Хрватски министар туризма Дарко Лоренцин најавио је да ће на конкурсу бити изабрана агенција које ће на тим тржиштима прикупљати потребна документа за издавање хрватских виза и на тај начин убрзати процедуре.

Међу свим тржиштима чијим ће туристима требати визе, руско је једно од важнијих за хрватски туризам, с обзиром на број долазака и ноћења њихових туриста, па је најављено да ће се визе за Хрватску издавати за највише пет дана од примања захтјева, уз могућност вишекратних виза.

Руски држављани ће визу за улазак у Хрватску моћи да изваде и посредством акредитованих туристичких агенција и такозваних визних центара који ће посредовати у примању захтјева, а слично ће се радити и у Украјини и Турској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана