Хрватска: Министар Јовановић се одрекао аудија вриједног 90.000 евра

Aгенције
Хрватска: Министар Јовановић се одрекао аудија вриједног 90.000 евра

Загреб - Министар науке, образовања и спорта у Влади Хрватске Жељко Јовановић одрекао се аудија вриједног 641.000 куна (око 90.000 евра) и заложио се за набавку јефтинијих возила за потребе кабинета премијера Зорана Милановића.

Истовремено, Јовановић се извинио грађанима због своје јучерашње изјаве када је на питање новинара о непримјерено скупим аутомобилима које влада купује упитао: "Хоћете да дођем кочијом у министарство".

"Та је изјава била непотребна и непромишљена. Искрено жалим ако сам било кога изиритирао, јер то као министар не смијем да чиним", рекао је Јовановић, а пренио загребачки "Јутарњи лист".

Он је додао да га је новинар изненадио јуче постављеним питањем о новом службеном аутомобилу, као и да је био затечен техничким каратеристикама тог возила за које је, како тврди, чуо први пут.

Он је захвалио том новинару што му је, како је рекао, "отворио очи".

Министар је казао и да се заложио свим силама како би се та возила замијенила јефтинијим, као и да су га колеге министри у влади подржали у тој идеји.

"Стога сам подузео те кораке како бих показао да нисам бахат ни социјално неосјетљив, а што могу рећи и за моје колеге у хрватској влади", нагласио је.

Хрватску јавност је узнемирила информација да у актуелној економској кризи влада набавља аутомобиле марке ауди А6 quattro у вриједности од 90.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана