Хрватска Горска служба спасила троје планинара

Срна
Foto: ХГСС

ЗАГРЕБ- Хрватска Горска служба спасавања апеловала је да планинари бар прате временску прогнозу, након што је спасила троје заљубљеника у природу.

Спасиоци из Госпића јуче су спасили троје планинара - прво су на Марковић Рудинама спасили планинарку.

- Акција спасавања на Марковић Рудинама успјешно је завршена, унесрећена планинарка предата је Хитној помоћи - написали су на свом "Фејсбук" профилу.

Два планинара спасена су на подручју Сјеверног Велебита.

- У другој акцији данас спасено је двоје планинара које је захватила сњежна мећава на путу према Завижану... - написали су спасиоци и апеловали: "Помозите нам само толико да пратите временску прогнозу".

 У Лици мјестимично пада снијег, а због олујног вјетра само за аутомобиле отворени су дионица А1 Свети Рок - Поседарје, ДЦ54 Масленица - Затон Обровачки и Пашки мост, саопштено је из Хрватског ауто-клуба (ХАК).

На Јадранској магистрали између Карлобага и Свете Марије Магдалене забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила с камп приколицама и мотоцикле (прва група).

Коловози су у Хрватској мокри или влажни и клизави, а у Лици мјестимично пада снијег.

Возаче из ХАК-а позивају да брзину и начин вожње прилагоде условима на путу, припазе на безбједну удаљеност између возила, те да на пут не крећу без прописане зимске опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана