Хрватска добила нову странку са старим, интригантним именима

Танјуг
Хрватска добила нову странку са старим, интригантним именима

ЗАГРЕБ - У Хрватској је у суперизборној години основана још једна нова политичка странка - Право и правда, а њени оснивачи су Мислав Колакушић, Иван Вилибор Синчић и Иван Ловриновић. Ријечки Нови лист пише да је ријеч о прилично интригантном окупљању, у којем је, како се може закључити, лидер управо Колакушић, бивши судија за којег кажу да је громогласно ушао у политичку арену, представљајући се као човјек који је у стању да релативно брзо ријеши крупне хрватске проблеме, попут корупције, уз услов да добије максимална овлашћења.

Лист подсјећа да је Колакушић сматрао да би он морао истовремено да обавља дужност предсједника Владе, министра правосуђа и министра унутрашњих послова да би могао да гарантује успјех у управљању Хрватском.

Када је, кажу, постао европосланик спласнуло му је, међутим, занимање за домовину. Подсјећају да је у посљедње вријеме Колакушић преговарао о сарадњи са опозиционом Домовинским покретом вуковарског градоначелника Ивана Пенаве, као и с још неким мањим више десним странкама. Иначе, Колакушић ће остати упамћен по изјави у Европском парламенту да је “за повратак нормалним људским вриједностима неопходно да се CNN, Ројтерс, Асошијетед прес, Дојче Веле” и, како је рекао слични медијски фанатици прогласе терористичким организаицјама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана