Хрватска: Барбиери предао полицији арсенал оружја

Tanjug
Хрватска: Барбиери предао полицији арсенал оружја

СПЛИТ - Познатог хрватског стручњака за гастрономију, професора Вељка Барбиерија (70), макарска полиција привела је након што је у видно алкохолисаном стању испалио више хитаца у стабло испред породичне куће.

 

Према писању сплитске Слободне Далмације, инцидент се догодио у понедјељак око 18 сати, када је Барбиери приведен и задржан на тријежњењу, а у току је криминалистичка истрага.

Током овог инцидента није било повријеђених, пише сплитски дневник, позивајући се на информације добијене из ПУ сплитско - далматинске.

Када је приведен, наводи се, Барибери је имао 1,76 промила алкохола у крви, а када је полиција дошла да претресе његову кућу, добровољно им је предао аутоматску пушку АК 47, једну малокалибарску пушку, једну ваздушну пушку и један гасни пиштољ.

Слободна Далмација подсјећа да је Барибиери био добровољац у Домовинском рату, да се одмах придружио Збору народне гарде, а да је касније отишао у 156. бригаду која је деловала у Стону, Чепикућама, Чапљини, Дубровнику, Цавтату, Конавлима...

Наводи се да је неко вријеме 1993. био у специјалним аналитичким јединицама, почетком 1994. већ као официр за везу МУП-а и ХВ-а, а онда је дошао до Пакраца гдје га је затекла војно-полицијска акција Бљесак.

Због заслуга у рату и културној обнови града проглашен је почасним грађанином Пакраца.

Слободна Далмација пише да није познато да ли предато оружје потиче из тог периода, као И да му у сваком случају прети да буде оптужен за довођење у опасност живота и имовине општеопасном радњом или средством.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана