Хрватска амбасада у Москви препоручује својим држављанима у Русији да избјегавају окупљања

Танјуг
Хрватска амбасада у Москви препоручује својим држављанима у Русији да избјегавају окупљања

ЗАГРЕБ - Хрватска амбасада у Москви препоручује хрватским држављанима који се налазе у руским градовима и областима гдје су повећане мјере безбједности да се понашају у складу с тим правилима и избјегавају мјеста већих окупљања, објавило је данас хрватско министарство спољних и европских послова.

На питање Хине о ставу према ситуацији у Русији након избијања побуне паравојне групе "Вагнер" и најаве похода на Москву, хрватско министарство спољних и европских послова одговорило је да прати догађања у Русији и да размијењује информације с државама чланицама ЕУ, као и са међународним партнерима.

Хрватска амбасада у Москви стоји на располагању хрватским држављанима за сву конзуларну и другу помоћ, у оквиру своје надлежности, додаје се у саопштењу.

Федерална служба безбједности Русије покренула је у петак поступак против шефа приватне војне организације "Вагнер" Јевгенија Пригожина због наводне побуне.

Пригожин је позвао министра одбране Русије Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба генерала Валерија Герасимова да дођу у Ростов на Дону на састанак са њим, и запријетио да ће, у супротном "кренути на Москву".

Предсједник Русије Владиммир Путин рекао је да су они који су организовали и планирали оружану побуну, који су носили оружје против сабораца, издали Русији и упозорио да ће за то одговарати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана