Хрвати Брионе продају странцима?

Вечерње новости
Хрвати Брионе продају странцима?

Све је извјесније да ће ускоро странци да преузму хотеле и виле у јединственом националном парку и претворе их у објекте с пет звјездица, пишу Новости.

Док Хрвати годинама неуспјешно покушавају да врате сјај Брионима, јединственом националном парку, све је извјесније да ће ускоро странци да преузму хотеле и виле и претворе их у објекте с пет звјездица.

Међународни конкурс требало би да доведе најјаче свјетске хотелијере. План је да се Бриони претворе у најлуксузније место за љетовање у овом делу Европе.

А Бриони одавно више нису мјесто врхунског туризма.

Хотели пропадају, већина једва може да „извуче" четири звјездице и од невјероватног богатства које нуди природа није искоришћено готово ништа.

Од пара које странци оставе на Брионима једва се одржавају и садашњи хотели, који су више ругло, него понос острва које је у Титово вријеме угостило европски крем.

Једино је сигурно да нова изградња на Брионима неће бити дозвољена.

Остаће Бијела вила и дио онога што је користио и Јосип Броз, љетње позорнице, постојећи хотели, али ништа од тога неће да буде намијењено масовном туризму.

Све заједно: ко је од „обичних" смртника на Брионима био, био је, јер ако се планови остваре, убудуће ће то бити мјесто само за најбогатије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана