ХРТ: Бомба пронађена у дрону тешка до 120 кг

Г.С.
ХРТ: Бомба пронађена у дрону тешка до 120 кг

ЗАГРЕБ - Бомба, која је пронађена у беспилотној летилици која се срушила у Загребу, тешка је до 120 килограма и експлодирала је испод земље, јавља хрватски ХРТ позивајући се на неименовани високо позиционирани извор из Министарства одбране Хрватске (МОРХ).

“Из високих извора у МОРХ-у сазнајемо да је бомба пронађена у летилици тежине до 120 килограма. Али, како је летилица ударила у меко тло, експлозија се догодила испод земље. Да је ударила у асфалт или бетон посљедице би биле катастрофалне”, извијестио је ХРТ, преноси Хина.

Јутрос је извучен највећи дио беспилотне војне летилице совјетске производње која се у четвртак срушила код Студентског дома на Сави, а министар одбране Марио Баножић рекао је да су у кратеру пронађени трагови експлозива и дијелови авио-бомбе који, како је навео, ''''говоре да није ријеч о извиђачкој летилици''''.

Иако је истрага и даље у току, пилот Хрватског ратног ваздухоловства, пуковник у пензији Иван Селак рекао је да је скоро сигуран да нису пронађени фрагменти авио-бомбе јер да је, како је рекао, “унутра био експлозив, данас не би било пола крила студентског дома”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана