Хорор у Хрватској: Жена избола људе у преноћишту за бескућнике

GS
Foto: RH MUP

ВАРАЖДИН - У преноћишту за бескућнике у Вараждину жена (37) избола је три особе, које су потом пребачене у вараждинску болницу.

Како сазнаје "Вечерњи лист", радница преноћишта је задобила површинску рану и отпуштена је из болнице, а двоје корисника је оперисано.

Један је задобио убод у врат, а други у стомак. Они нису у животној опасности.

Оба штићеника су мушкарци.

Градоначелник Вараждина, Невен Босиљ, одмах је изразио жаљење и упутио ријечи подршке настрадалима.

"Град Вараждин заједно са Заводом за социјални рад - подручном канцеларијом Вараждин и Удружењем 'Нови пут' које управља преноћиштем, жели особама које су се нашле у незавидној ситуацији бескућника да пружи што боље услове. До сада смо имали лијепа искуства у дружењу с корисницима посебно у вријеме празника. Нажалост, све нас је непријатно изненадио догађај у ком су настрадале три особе. Надам се да ће се брзо опоравити, те да ће преноћиште и даље испуњавати своју сврху и бити сигурно мјесто за све особе којима је такво мјесто неопходно. Запосленима Удружења 'Нови пут' који брину о бескућницима изражавамо подршку и увјерени смо да ће упркос овом инциденту наставити свој племенити рад", рекао је градоначелник.

У међувремену се појављују детаљи страшног случаја.

Никола Дуганџић, предсједник "Новог пут", испричао је за "Регионални тједник" да ништа није упућивало на трагедију.

"Жена је код нас мјесец и по. Сви заједно прије подне су правили божићне украсе и китили јелку. Ничим изазвана је учинила што је учинила. Ван себе смо. Требало је да имамо имати ручак са градоначелником Вараждина, Невеном Босиљем, сви заједно штићеници и ми чланови удружења. Једноставно, ништа није упућивало на то да ће се догодити", рекао је Дуганџић.

Органи реда и гоњења су се огласили:

"Данас, 19. децембра, око 10.10 сати у преноћишту за бескућнике у Вараждину, у простору кухиње, женска особа од 37 година ножем је повриједила три особе од 31, 42 и 52 године, нанијевши им убодне ране", саопштила је полиција.

Повријеђенима је љекарска помоћ пружена у Општој болници Вараждин, а њихове ће повреде накнадно бити оквалификоване, преноси "Телеграф".

Жена која је избола људе у кухињи преноћишта одмах је ухапшена и доведена у просторије Полицијске станице Вараждин, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана