Хоће ли концерт народне музике ипак бити одржан у Пули

Танјуг
Хоће ли концерт народне музике ипак бити одржан у Пули

ЗАГРЕБ- Одлука градоначелника Пуле Филипа Зоричића да забрани одржавање концерта народне музике у том граду и даље је тема хрватских медија, посебно након што су организатори предали тужбу и захтијевају доношење привремене мјере.

То је била тема и синоћње емисије Отворени студио на ХРТ-у, у којој су учествовали Зоричић, адвокат организатора концерта Срђан Симић, , музички продуцент Зоран Шкугор, стручњак за односе с јавношћу у музичкој инструстрији Ведран Струкар и музичар Иван Дечак.

Градоначелник Зоричић је рекао да остаје при одлуци о забрани концерта народне музике и да је његово, како каже, да брине о културној политици града и јавном интересу. Одржавање концерта је било најављено у пулској дворани “Мате Парлов” што, према његовим ријечима, даје још већи значај.

-Моје је да промишљам о томе што ће се догађати у јавном простору. Мислим да такав изричај није прихватљив на нашем простору, у нашем граду - истрајан је Зоричић.

Иронично је примијетио да организатору концерта “Хиљадаркi” неће наплатити то што им је, како каже, помогао да људи чују за њихову агенцију.

Адвокат организатора концерта у Пули Срђан Симић потврдио је да ће епилог овог случаја завршити на суду и да суподнијели тужбу Трговачком суду у Пазину против Пула Спорта, трговачког друштва у власништву града која управља двораном “Мате Парлов”.

-С обзиром на то да смо с њима имали ваљан потписан уговор, тужили смо их да се утврди да уговор није раскинут - рекао је адвокат и додао да је затражена привремена мјера којом ће Пула Спорту бити наложена предаја у посјед некретнине за потребе одржавања концерта.

Рочиште је за девет дана, а адвокат каже да се нада да ће концерт ипак бити одржан.

-Чекамо одлуку суда, моје је да се бавим политиком, а не да судим - rекао је на то Зоричић, који је затражио и листинг телефонских позива пошто је организатор, како каже, тврдио да је био пијан и да им је сповао “српску мајку”, што је узнемирило његову породицу и пријатеље у Србији и у Пули.

Симић је потврдио да су четири свједока то чула, али да организатора не заступа у том дијелу.

Фронтмен групе „Ватра“ Иван Дечак рекао је да забране никада нису донијеле ништа добро.

-Апсурдно је да ћемо ми потрошити време ове емисије на расправу око једног концерта цајки. Ово је непотребна реклама направљена таквој врсти музике - казао је Дечак.

Струкар, пак, сматра је ово, како је казао, „Зорчићев пројекат којим жели да дође на националну медијску сцену“, те да је од „овог направио тему број један у држави због својих политичких амбиција“.

-Види се да Зоричић пуца на политичку каријеру изван Пуле. По мени је ово искључиво његов пројект којим жели доћи на националну медијску сцену - казао је Струкар и подсјетио да је Зоричић недавно на питање да ли жели да постане предсједник хрватске одговорио - “отом, потом”.

Струкар је казао и да је Зорчић у гимназији скидао грбове и постављао распећа, а да је у интервјуу за загребачку Н1 ТВ рекао да јесте свашта рекао организатору, али да није био питан.

Када су га питали да је ту врсту музике назвао “српским смећем”, подсјетио је Струкар, Зоричић је рекао да се свашта рекло у афекту и избјегао да одговори на питање. Музички продуцент Зоран Шкугор рекао је да је против свих забрана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана