Хладноћа оковала Хрватску и Црну Гору

Aгенције
Хладноћа оковала Хрватску и Црну Гору

Загреб - У Хрватској су јутрос измјерене најниже температуре ове зиме иако она календарски још није почела, које су досезале и до минус 21 степен на Рисњаку у Горском Котару.

И у Црној Гори ујутро су измерене температуре испод нуле, чак и на приморју, а најхладније је било у Колашину, гдје се жива спустила на минус 22 степена.

У Загребу на минус 15 степени Целзијуса грађани имају и додатне проблеме - пукла је магистрална водоводна цијев, поједине улице су затворене, без воде су нека насеља, а у граду влада саобраћајни хаос.

Екипе градског водовода и дежурни службеници Канцеларије за управљање у хитним ситуацијама су одмах изашли на терен. Снијег отежава саобраћај и у осталим дијеловима земље. На изласку из Хрватске у Србију, на граничном прелазу Бајаково, колона возила била је дуга око 12 километара. У Госпићу, Славонском Броду и Вараждину температура је била око минус 17 степени, поједини путни правци су на удару орканских вјетрова, обустављене су и неке трајектне линије.

Рекордно ниска температура је забиљежена у Оточцу - у шест часова било је минус 20 степени Целзијуса, али се, судећи према прогнозама метеоролога, већ од данас очекује знатан пораст температуре. Сибирски услови владају на сјеверу Црне Горе, па је тако на Жабљаку и у Пљевљима измјерена температура од  минус 19 степени, док је сњежни покривач преко једног метра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана