Херцег Нови: Туристички возић искључен из саобраћаја

Г.С.
Херцег Нови: Туристички возић искључен из саобраћаја

ХЕРЦЕГ НОВИ - Туристички возић, који је саобраћао од Кумбора до Бијеле, искључен је синоћ из саобраћаја, пошто не постоји лиценца за обављање превоза путника.

То је за РТХН саопштила начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић.

- Сходно својим надлежностима и овлашћењима комунални испектор је искључио туристички воз из саобраћаја. У складу са Законом о превозу путника у друмском саобраћају, биће донијето и рјешење о забрани обављања дјелатности, а поднијеће се и захтјев за покретање прекршајног поступка пред судом за прекршаје. Контрола је извршена уз асистенцију Центра безбједности Херцег Нови, као и Службе комуналне полиције - навела је Бошковић.

Контролом је утврђено да власник туристичког воза не посједује одговарајућу документацију.

- Утврђено је да возић не посједује никакву документацију за обављање превоза путника. Првенствено из наше надлежности односи се на лиценцу за јавни превоз путника, те је из тог разлога овај воз искључен. Свакако да туристички возић представља и одређену атракцију али уз потребну документацију, а првенствено се то односи на безбједност путника. Уколико би овај воз и посједовао потребну документацију и колико би то било прописано општинским одлукама, не би било проблема да саобраћа на овој дионици - саопштила је Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана