Херцег Нови: Пожар у Њивицама и даље активан, један дио под контролом ВИДЕО

ГС
Дио пожара у Њивицама под контролом
Foto: РТХН.цо.ме | Дио пожара у Њивицама под контролом

ХЕРЦЕГ НОВИ - Припадници Службе заштите и спашавања Херцег Нови успјели су да обуздају дио ватрене стихије на пожаришту у Њивицама.

Како је за РТХН казао командир Златко Ћировић, велики проблем представља вјетар који се не стишава.

"Пожар је и даље активан, један дио је под контролом. Међутим, западно према Жвињама није још увијек, тако да се авијација Директората базирала да тај дио пресјече. Очекујем убрзо и хеликоптер Војске Црне Горе", казао је он.

Вјерује да би ситуација била много боља уколико би вјетар стао, јер би уз асистенцију ватрогасаца са терена, авијација могла да санира пожариште у релативно кратком року.

Ћировић је навео и да су ватрогасци из цијеле Боке данас у Њивицама.

"Код нас су тренутно колеге из Котора и Тивта, као и добровољна друштва. Као и увијек на видјело је изашла солидарност у оваквим ситуацијама", истиче он.

На терену је тренутно преко 50 ватрогасаца и преко 10 цистерни, а у логистику су укључени и приватници.

На Њивичком путу у херцегновској општини, прије граничног прелаза, јутрос око девет сати избио је пожар великих размјера.

Ситуација је била и критична јер је ватра прешла пут и ширила се према насељу.

Изгорио је један напуштени објекат, а ватра је пријетила да угрози више од 15 кућа. Ватрогасци интервенишу дуж цијелог Њивичког пута, до граничног прелаза Кобила.

Двије куће биле су у непосредној опасности од пожара, али су одбрањене захваљујући реакцији ватрогасаца.

У гашење пожара укључио се авион Министарства унутрашњих послова, потврдио је за РТХН вршилац дужности генералног директора Директората за заштиту у спашавање Миодраг Бешовић

"Авион смо преусмјерили из Никшића, гдје је био ангажован на гашењу пожара. Дошао је, јер су се поправили метео услови", казао је он.

За пожар изнад Њивица су на испомоћ колегама из Херцег Новог, са људством и противпожарним возилима, дошле и екипе тиватске Службе заштите и спашавања, као и добровољних ватрогасних друштава "Тиват" и "Бока" из Тивта и "Кртоли" из Радовића, преносе Вијести.ме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана