Херцег Нови: Неизвијестан рад хотела због епидемиолошке ситуације

Срна
Херцег Нови: Неизвијестан рад хотела због епидемиолошке ситуације

ХЕРЦЕГ НОВИ- У Херцег Новом је, према евиденцији локалне Туристичке организације, тренутно отворено 17 хотела, али је рад већине неизвијестан због тренутне епидемиолошке ситуације у региону и Европи.

Из Туристичке организације Херцег Нови су навели да је поређењем промета у септембру са истим прошлогодишњим периодом евидентан пад од 65 одсто, преноси Радио "Јадран".

"Када говоримо о посјети за септембар, прецизнији подаци су за приватан смјештај. Податке пријављених гостију обрађују у Туристичко-информативним бироима. Биљежимо 5.870 долазака гостију и 91.440 остварених ноћења, што је 65 одсто мање долазака и 61 одсто мање ноћења у односу на исти период прошле године", навели су из Туристичке организације Херцег Нови.

У Херцег Новом раде хотели "Лајтхаус оф Монтенегро", "Перла", "Плеј", "Војводина", "Нови", гарни хотели "Олимпија плус" и вила "Маргот", "Арт медија", "Палмон бај и спа", "АЦД велнес и спа", "Лазур", "Каса дел маре Медитеранео", апарт-хотел "Катуњанин", мотел "Павловић", као и прва фаза Института "Игало".

У Херцег Новом прошле седмице је боравило око 2.100 туриста, што је за 73 одсто мање у односу на исти период лани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана