ХДЗ Загреб:Забранити позив на обнову СФРЈ

Aгенције фото: jutarnji.hr
ХДЗ Загреб:Забранити позив на обнову СФРЈ

Загреб - Предсједник загребачког ХДЗ Андрија Микулић запитао је "када ће у Хрватској позив на обнову Југославије бити кривично, или барем противуставно и неморално дело".

Он је на конференцији за новинаре прозвао градоначелника Загреба Милана Бандића због неучествовања у обиљежавању Европског дана сјећања на жртве свих тоталитарних и ауторитарних режима, док је на обиљежавању Дана балканске љубави носио беџ Јосипа Броза Тита.

"Можда је прави разлог необиљежавању што је на Бундеку прије пар дана одржана манифестација Дани балканске љубави гдје се величао један тоталитарни режим и недвосмислено позивало на обнову Југославије", констатовао је.

Микулић је рекао да су прије три дана бројне делегације градова, општина и жупанија одале почаст жртвама нацизма, фашизма и комунизма, али да Бандића нису видјели на тим скуповима.

Он је додао да "не жели да Загреб буде црна рупа на карти Европе јер се у Загребу велича тоталитаризам" и упитао Загрепчане да ли су, кад су заокруживали Бандића за градоначелника, знали да је поклоник лика и дјела Јосипа Броза Тита.

"Позивамо и садашњег предсједника Републике (Иву Јосиповића), који је на Бундек послао свог изасланика бившег предсједника (Степана Месића), да напокон одустану од пројекта званог Југославија", закључио је Микулић, а пренијела агенција Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана