ХДЗ Томпсону платио 500.000€ да не пјева за вријеме изборне кампање

Агенције
ХДЗ Томпсону платио 500.000€ да не пјева за вријеме изборне кампање

Загреб - Суд у Загребу прије неколико дана донио је занимљиву одлуку у предмету Марко Перковић Томпсон против РТЛ телевизије, наводи "Јутарњи".

Томпсон је тражио од РТЛ телевизије да објави исправку наводно нетачних информација објављених у њиховој емисији "Екстра Магазин" 9. децембра 2012. у прилогу под називом "Коме ће сада пјевати Томпсон".

Суд је одбацио Томпсонов захтјев, а РТЛ је још и раније одбио да објави наводну исправку.

У спорном је прилогу било наведено – а то је највише и засметало Томпсону – да је он "од ХДЗ-а добио, тврде свједоци, пола милиона евра само да те спорне изборне 2007. године не пјева ни за кога", те да "људи све мање вјерују домољубном славују који је стан купио новцем опљачканог народа".

У Томпсоновом захтјеву се наводи да је тврдња новинарке РТЛ "неистинита и злонамјерна".

Такође се наводи да је стан у којем Перковић живи с породицом купљен дијелом средствима оствареним кредитним задужењем, а дијелом средствима оствареним продајом пословних дијелова у једном трговачком друштву.

У овом је поступку цитирано и свједочење Младена Баришића које је дао у поступку за накнаду штете који је Томпсон водио против РТЛ-а.

Тада је Баришић рекао да је у његовој канцеларији у Царинској управи Томпсону дао 515.000 евра, чему је присуствовао и свештеник фра Славен Милановић Литре, а да је исплата била извршена након завршетка парламентарних избора.

РТЛ телевизија се у поступку позвала и на Марија Јелинчића, власника информатичке фирме који је рекао да је саставио уговор између Томпсона и ХДЗ-а по којем је пјевач добио пола милиона евра да 2007. не пјева ни за једну политичку странку, а да је састављање тог уговора од њега затражио фра Славен Милановић Литре.

Суд је у образложењу одлуке о одбијању захтјева за исправком навео да Томпсон није дошао на три рочишта 2014, 2016. и 2017. године, те да је на само једном рочишту, у марту 2014. године, био замјеник његовог адвоката, који је тада тражио одлагање.

Марко Перковић Томпсон познат је по проусташким пјесмама у којима позива на убијање Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана