ХДЗ реаговао на Милановићеву изјаву о неуништивој Русији

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Хрватска демократска заједница (ХДЗ), премијера Андреја Пленковића, оштро је данас критиковала предсједника Зорана Милановића, због изјаве да предсједник Володимир Зеленски Украјину води у пораз, а да је Русија неуништива и питају шта би било да су Хрватску деведесетих увјеравали да је "Србија неуништива".

"Милановић не може побјећи од чињенице да се противио ширењу НАТО и прије руске агресије... Непрекидно оспорава санкције које су државе чланице једногласно усвојиле против Русије. А сада је отишао и корак даље - доводи у питање потребу да украјински народ брани своју земљу, да уопште пружа отпор агресору!?!", наводи се у саопштењу ХДЗ објављеном на Фејсбуку.

"Замислимо само како би се Хрвати осјећали да им је деведесетих неко поручивао: Наставите ли се борити за слободу, изгубићете, јер је Милошевићев великосрпски режим 'бројнији' и 'јачи'? Јер је Србија 'неуништива', како то данас увјерава Милановић док се диви Русији", наводе из ХДЗ.

Милановић, поручују из ХДЗ, нимало не помаже својим проруским изјавама и вријеђањем свих осталих земаља које не дијеле његов став.

Он, кажу, не помаже Хрватима у БиХ, већ их "срамоти и изолује на европском ниову".

ХДЗ пита Милановића како може да помогне свом народу, ако све окреће против себе.

"Овакво континуирано оправдавање агресије руског режима, којим истрајно наноси штету, изнова отвара пуно питања - За чије то интересе ради Милановић", питају из ХДЗ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана