ХДЗ плаћао Томпсона да не пјева

Aгенције
ХДЗ плаћао Томпсона да не пјева

Загреб - Предузетник из Загреба Марио Јелинчић изјавио је данас на суђењу бившем хрватском премијеру и лидеру ХДЗ-а Иви Санадеру да је пјевач Марко Перковић Томпсон од ХДЗ-а добио пола милиона евра да у предизборној кампањи 2007.

 године не наступа ни за једну странку.Јелинчић је посвједочио данас пред судом у Загребу да је саставио спорни уговор према којем је контроверзни пјевач био плаћен да не пјева, након што је то од њега тражио фратар Славен Милановић Литра.


Он је рекао да је касније чуо од фратра да је Томпсону новац исплатио тадашњи благајник ХДЗ-а и шеф царине Младен Баришић, такође, оптужен у случају "Фими-медија".

Санадерова одбрана приговорила је на истинитост свједоковог исказа, оцијенивши да је апсурдно и неувјерљиво да се од особе која није правник тражи да састави тако деликатан уговор.

Тужилаштво тврди да су пјевачи плаћани новцем извученим у највећој корупционашкој афери у хрватској политици.

Санадер и ХДЗ, као прва политичка странка која се терети за корупцију, оптужени су да су заједно са још девет физичких и правних особа из државних фирми и институција од 2003. до 2009. године извукли око 10 милиона евра преко маркетиншке агенције "Фими-медија", по којој је афера добила име.

Према тврдњама тужилаштва, дио је завршио у "црном фонду" ХДЗ-а, а дио код Санадера. Осим случаја "Фими-медија", Санадер се у још неколико случајева терети за корупцију.

Жупанијски суд у Загребу је новембра 2012. године првостепено осудио Санадера на јединствену казну од 10 година затвора за примање мита и ратно профитерство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана