ХДЗ-ови градоначелници отказују концерте Мирослава Шкора

Танјуг
ХДЗ-ови градоначелници отказују концерте Мирослава Шкора

​Загреб - Градоначелници из ХДЗ отказују концерте пјевача Мирослава Шкора, који је у јуну објавио кандидатуру за предсједничке изборе, а забрањен му је чак и бесплатан концерт у Имотском, јавља Нови лист.

Лист наводи да је концерт у Имотском требало да буде одржан 2. августа, на Дан града, али да га је ХДЗ-ов градоначелник Иван Будалић напрасно отказао.

Шкорин менаџмент је саопштио да су, осим концерта у Имотском, отказани и концерти у Нашицама, као и у општинама Ругвица и Градина, преноси Индеџ.хр и додаје да ни у једном од тих случајева у званичном објашњењу није наведено да је разлог отказивања његова кандидатура.

Тако у Нашицама кажу да нису успели “да затворе финансијску конструкцију”, а у Ругвици су се одлучили за другог извођача, групу “Бегини”.

Шкориној екипи посебно је жао што је отказан наступ у Имотском, али ће становници тог града ипак имати прилику да га чују.

Младен Тодорић из Удружења специјалне полиције позвао је, наиме, Шкора у Змијавце и он ће тамо имати наступ 12. августа.

“Ми смо на овај начин искључиво стали у одбрану хрватског певача, исто бисмо реаговали да су у питању били Томпсон, Младен Грдовић или било који други извођач родољубних песама, који се ничим није огрешио о хрватску државу. У време кад по хрватској обали хараче Милица Тодоровић, Јелена Карлеуша, Лепа Брена, Аца Лукас и остали, једном хрватском певачу забрањује се концерт”, рекао је Тодорић.

Додао је да он нема ништа против да поменути извођачи наступају по Хрватској, али да тражи да се исто поступа и према “домољубним” пјевачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана