ХДЗ-овaц напао сплитског градоначелника због запошљавања Срба

Танјуг
ХДЗ-овaц напао сплитског градоначелника због запошљавања Срба

Сплит- Шеф сплитског огранка Хрватске демокртаске заједнице (ХДЗ) Петар Шкорић замјерио је градоначелнику Иви Балдасара због запошљавања Срба у градском саобраћајном редарству, умјесто хрватских бранитеља.

“Извјесни Момчило је добио посао, а запослен је јер је имао предност по Закону о националним мањинама. Немам ништа против мањина, оне су наше богатство и однос према њима показује степен демокрације, но није ми јасно зашто је био привилегован у односу на друге кандидате”, рекао је Шкорић.

Срба је у Сплиту свега 1,6 одсто, навео је ХДЗ-овац и додао да мисли да није требало да добије предност и да то није ни у складу са законима, пренио је портал index.hr.

“Неки бранитељи нису запослени и тражимо да се то поништи”, закључио је Шкорић, коме је Балдасар одговорио да је све у складу са законом и да не зна колико има припадника неке националне мањине, нити да га то занима јер су они за њега сви грађани Сплита.

СДП-ова прочелница Службе заједничких послова Весна Алач сматра да ништа није спорно, јер је кандидат доказао да је члан националне мањине, уз напомену да је у саобраћајнoj полицији запослено и четворо хрватских бранитеља.

“Поступили смо по закону, бодујући комплетну процедуру, од осам редара предност су остварила четири хрватска бранитеља и један кандидат који се позвао на право припадника националне мањине”, обрзаложила је Алач, али то није увјерило Шкорића који каже да мисли да се тај закон односи само на подручја гдје национална мањина чини пет одсто становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана