Хасанбеговић о пријетњама српској дјеци: То нису антисрпски већ педофилски испади

ГС
Хасанбеговић о пријетњама српској дјеци: То нису антисрпски већ педофилски испади

ЗАГРЕБ - Функционер и члан хрватске странке Домовински покрет Златко Хасанбеговић сматра да пријетње српској дјеци у Загребу изречене графитима и паролама, те "гарниране" простачким порукама "нису антисрпске природе, већ - "педофилске".

Ова изјава, коју преносе хрватски портали, један је у низу антисрпских иступа које Хасанбеговић, познат као заштитник усташког режима из Другог свјетског рата, чини већ годинама. 

Хасанбеговић сматра да оне који су протеклих дана пријетили српским женама и дјеци и цртали графите са објешеним људима не треба "драконски кажњавати". 

- Овдје нама требају неке врсте педагошких мјера. Ријеч је о гнусности, али не видим елементе антисрпства, већ елементе педофилије. Не може се због неколико изолованих случајева, који нису примјер друштвене атмосфере, стварати морална паника - тврди функционер Домовинског покрета, чији је лидер популарни хрватски пјевач Мирослав Шкоро и која, према анкетама, сигурно улази у Сабор као трећа странка по јачини. 

Хасанбеговић је напао Милорада Пуповца, предсједника Самосталне демократске српске странке, оптуживши га да је "истражилац и судија" и навео да иза антиспрских парола и пријетњи у Загребу стоји "можда сам Пуповац". 

Златко Хасанбеговић од својих студентских дана важи за љубитеља Независне Државе Хрватске, у којој је почињен геноцид на Србима, Јеврејима и Ромима. 

Постоји низ фотографија на којима се налази уз или испод усташких знамења. 

Био је члан ХДЗ-а, затим припадник хрватских странака чија је идеологија изразито десно оријентисана, а данас је на изборној листи Мирослава Шкоре. 

Хасанбеговића је 2018. године Јеврејска заједница БиХ прогласила непожељном особом због, како је објашњено, "величања усташког режима одговорног за клање и истребљење Јевреја током Другог свјетског рата".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана