Хасанбеговић избачен из ХДЗ-а. пријава против Пленковића

Агенције
Хасанбеговић избачен из ХДЗ-а. пријава против Пленковића

Загреб - Слободарска Хрватска, коју чине бивши чланови Живог зида, поднијела је кривичну пријаву УСКОК-у против премијера због сумње да је подмићивао посланике.

"Једина мотивација Андреју Пленковићу за потписивање обавезе од 1,2 милијарде куна за један глас у Сабору био је његов страх од губитка позиције предсједника владе, а својим потписом је угрозио финанцијску стабилност, а тиме и сигурност РХ", наводи се у кривичној пријави.

"Куповина гласа Жељка Гласновића од премијера Пленковића и ХДЗ-а, политичка је корупција која би хрватске грађане могла коштати преко милијарду куна! Премијер је починио тешко казнено дјело. 'Купљен' је и глас младог Саухе, али за разлику од њега, Гласновић је свој договор с премијером и његов потпис на договору објавио на својој Фејсбук страници, тако да сада коначно имамо и доказ за политичку корупцију", наводи се такође.

Премијер, додаје се, очито сматра да је новац пореских обвезника његов приватни новац и да с њим може да ради шта год му је воља.

Посљедица овог договора, а и осталих куповина за које се још не зна, је вјероватно и недавно саопштење да ће свим новим пензионерима пензије бити 27 одсто мање, да ће нам од плате присилно узимати додатни данак за допунско здравствено осигурање, а ту су још и порез на некретнине и остали намети који нас очекују, наводи се даље у кривичној пријави.

- "Увидом у објављену Правоваљану кандидацијску листу за избор чланова Градске скупштине Града Загреба, утврђено је да се досадашњи члан Предсједништва ХДЗ-а др. сц. Златко Хасанбеговић кандидовао на другом мјесту листе групе бирача, чија је носитељ Бруна Есих. Тиме му је, у складу с чланом 13. ставак 1. подставак д) Статута ХДЗ-а, престало чланство у ХДЗ-у. Статут јасно прописује да чланство у ХДЗ-у ,,престаје кандидовањем на изборима без сагласности странке", стоји у ХДЗ-овом саопштењу те се додаје како је обавијештење о престанку чланства "упућена и бившем члану Златку Хасанбеговићу."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана