Харадинај проговорио српски у Грачаници: Научио сам га у војсци, обновио у Хагу

Агенције
Харадинај проговорио српски у Грачаници: Научио сам га у војсци, обновио у Хагу

Предсједник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај посјетио је данас Грачаницу и разговарао са градоначелником Бојаном Стојановићем о ситуацији на Косову и дијалогу између Приштине и Београда, који је оцјењен као веома битан за нормализацију односа, а посебно за побољшање услова живота Срба на Косову.

На конференцији за новинаре Стојановић и Харадинај су истакли да је дијалог између премијера Косова и Србије био доминантна тема њиховог разговора, пренијела је Радиотелевизија Косова.

На питање новинара гдје је научуо српски језик, којим је највећим дијелом говорио, Харадинај је рекао да га је научио за вријеме служења војног рока.
- Онда сам га заборавио док сам радио у Влади Косова, а затим сам га обновио у Хагу - рекао је Харадинај.

Он је такође поздравио формирање Фонда за сјевер Косова гдје ће се сливати приходи са прелаза између Косова и Србије и оцијенио га као одличну могућност за помоћ грађанима.

Харадинај је посебно поздравио најављену састанак између председника Косова Атифете Јахјаге и предсједника Србије Томислава Николића.

- Једино је кроз дијалог могуће доћи до нормализације односа са Србијом. Ми радимо на побољшању живота грађана Србије који живе на Косову - рекао је Харадинај.

- Тачно је да је у последњих 10 година наше инвестиције нису ишле на север у обиму у коме смо желели, али поздрављамо оснивање фонда које ће помоћи развој севера - додао је Харадинај и заложио се за наставак дијалога.

Како РТК наводи, током састанка истакнут је напредак који је остварен у општини Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана