Хапшења и претреси у “Телекому Словеније” ФОТО

Aгенције, Фото: Дело
Хапшења и претреси у “Телекому Словеније” ФОТО

Љубљана - Словеначка полиција привела је данас седам лица и претресла неколико станова и кућа широм земље због оптужби за злоупотребе службених положаја и повјерења током двије финансијске операције “Телекома Словеније” од 2007. до 2009. године, јавили су словеначки медији, а пренијеле су агенције.

Како је јавила словеначка агенција СТА, детаљи полицијске акције још нису познати, али полиција специјализована за финансијски криминал - Национални истражни биро наводно терети бившег шефа борда менаџера “Телекома Словеније” Бојана Дремеља.

Полицијска акција је услиједила двије године након што су истрагу затражиле стране укључене у акције “Телекома Словеније” у којима је купован косовски оператер “Ipko.net”, те словеначки интернет претраживач “Interseek”.

Према подацима компаније “Дилојт”, у ове двије акције “Телеком Словеније” оштећен је за око 50 милиона евра, наводи СТА, позивајући се на незваничне информације.

Накнадном истрагом словеначке антикорупционе комисије утврђено је да је руководство “Телекома”, на чијем је челу био Дремељ, низом пропуста компанију додатно оштетило за десетак милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана