Хаос у Црној Гори: Опозиција није допустила Спајићу да дође до говорнице (ВИДЕО)

Г.С.
Foto: Скриншот

​ПОДГОРИЦА - Премијерски сат, на којем је предсједник црногорске владе Милојко Спајић требао одговарати на питања посланика, није одржан у понедјељак јер је дио опозиције стао испред говорнице не дозвољавајући да се сједница одржи.

Посланици опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) на тај начин протестовали су јер је Спајић прошлог петка пар сати прије поноћи отказао учешће на премијерском сату који се требао одржати у суботу, тражећи да се помјериза понедјељак.

Оскар Хутер (ДПС) је казао да премијер може доћи у парламент кад буде позван „а не кад он хоће“.

Посланици ДПС-а су стали на средину парламента, испред стола предсједника парламента Андрије Мандића, не допуштајући одржавање сједнице.

Мандић је покушао одржати Скупштину, али посланици ДПС-а то нису дозвољавали. На крају је закључио засједање најављујући да ће се оно наставити новим премијерским сатом. Додао је да не жели да се све заврши позивањем осигурања да удаљи посланике ДПС-а, преноси ТПортал.

Црногорски премијер Милојко Спајић у петак навечеје отказао учествовање на премијерском сату због, како је првобитно саопштено из његовог кабинета, службеног пута у Брисел.

Али у суботу, кад се требала одржати сједница, виђен је у кафићима у Подгорици. То је изазвало револт опозиције која је утврдила да премијер не поштује законодавно тијело.

Одговарајући на питања новинара о томе зашто се није појавио у суботу на премијерском сату, Спајић је казао да је шеф клуба заступника ДПС-а Андрија Николић „тражио да ради грађана то буде у понедјељак“, додајући да није био у Бриселу већ да је рекао да не може учествовати „ради посјета“.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана