Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде

Индекс.хр
Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде

Полиција на Пагу осумњичила је 25-годишњег хрватског држављанина за наношење тешке тјелесне повреде.

Из ПУ задaрске кажу да га се сумњичи да је јуче око 2:25 на Пагу, у близини плаже Катaрелaц, физички напао и повриједио 25-годишњег страног држављанина који се претходно непримјерено понашао испред угоститељског објекта из којег се удаљио.

Индекс је разговарао са посјетитељем фестивала Дропзоне на Зрћу који је свједочио овом нападу. 

- Испричао нам је да је видио осморицу заштитара који су брутално тукли човјека испред ноћног клуба Ноа. Никако то нису радили да смире ситуацију, већ супротно, хтјели су га повриједити, преноси Индекс.хр.

- Сљедеће је видио да су осморица заштитара одвели нападнутог човјека на крај плаже Катaрелaц. Каже да не зна шта се даље догодило. Рекао нам је и да су заштитари са Зрћа, а не са фестивала Дропзоне на којем је он био. На снимку који је Индекс добио види се како више мушкараца брутално туче једног.

На мајицама које заштитари носе види се име заштитарске фирме, а гласи - Император Секјурити. Индекс је покушао добити некога из те фирме и на два различита броја јавио нам се мушки глас те рекао да смо погријешили број.

Задaрска полиција је у саопштењу навела да је повријеђеном странцу пружена љекарска помоћ у задaрској болници, гдје му је утврђена тешка тјелесна повреда. По завршетку криминалистичког истраживања против осумњиченог 25-годишњака је државном тужилаштву поднесена кривична пријава због тешке тјелесне повреде, објавила је полиција.

Шири се и снимка на којој заштитар туче инфлуенсерку на Зрћу

Индекс.хр подсјећа, раније данас су објавили и да је холандску инфлуенсерку Алену ван Вајк и њен тим напао заштитар заштитарске фирме током фестивала Дропзоне, који се овог љета одржава на отоку Пагу, односно на Зрћу, објавио је портал ЕДМ Идентити. 

Снимка напада проширила се друштвеним мрежама, а објављена је и на Редиту.

Пустите ме да изађем, платићу

На снимци се види како заштитар удара мушкарца прије него што Ван Вајк стане између њих, при чему јој заштитар пријети. У наставку заштитар удара тог истог мушкарца који сједи на возачевом сједалу. Нападнути на то виче: - Пустите ме да изађем, платићу.

Заштитар га потом још неколико пута удара, а онда у трећем дијелу снимке заштитар покушава силом узети кључеве аутомобила од инфлуенсерке Ван Вајк, ударајући је. Заштитар је особу која је то све снимала покушао у томе спријечити те је и ту особу ударио.

Тражио ј200 евра

Како се незванично дознаје, до свађе са заштитаром је наводно дошло због паркирања. Наводно су холандска инфлуенсерка и њен тим покушавали изаћи аутом с паркинга након што су с истог паркинга изашли и организатори. Они су на фестивалу били у улози медијског тима самог организатора и тврде да су имали договор да могу користити тај паркинг и напустити га као и организатори.

На снимци се види да инфлуенсерка и њен колега покушавају смирити ситуацију говорећи више пута да ће платити на што се заштитар оглушивао и настављао их тући. У објави њеног тима на Редиту се тврди да је заштитар од њих тражио 200 евра те да су касније дошли и други заштитари те стајали код аута и захтијевали да им плате. Отишли су тек када су дознали да су Холанђанка и њен тим позвали полицију.

Организатор: Заштитар нема везе с нама

Организатори Дропзоне фестивала наводно су коментарисали инцидент на Редиту и оградили се од њега. Тај коментар тренутно није видљив на Редиту, али је био у тренутку објаве чланка на порталу ЕДМ Идентити, па га таквог и преносимо.

- Сарађујемо с полицијом од тренутка кад смо дознали за овај страшан инцидент који се догодио неким члановима наше медијске екипе, стоји у изјави Дропзонеа.

- Снажно осуђујемо било какву врсту насиља, али овај заштитар нема никакве везе с Дропзонеом и немамо контролу над свим паркинзима у Новaљи и на плажи Зрће. Ово је изоловани инцидент и учинићемо све што можемо како бисмо сурађивали с одговорним људима у граду и на плажи како бисмо осигурали да се овакве ствари никада више не догоде и не униште сав труд који улажемо у стварање овог невјероватног фестивала сигурног за сваку особу, одговорили су из Дропзонеа.

- О инциденту смо питали и полицију, која га провјерава те би нам се требала повратно јавити. Дропзоне фестивал се одржава сваке године од 2020., а многи га сматрају својеврсним насљедником хрватског хард денс окупљања Хард Исланд, описује ЕДМ Идентити фестивал на којем се инцидент догодио, наводи Индекс.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана