Хаос на хрватском приморју: У хотелу заражено више од 70 туриста

ГС
Хаос на хрватском приморју: У хотелу заражено више од 70 туриста

ЛОШИЊ - Код 70 људи из Хрватске и шесторо из Словеније и Аустрије, који су почетком августа боравили у лошињском хотелу „Веспера“, потврђена је зараза салмонелом.

Из хотела кажу да већ данима нема нових случајева.

Из Наставног завода за јавно здравство Приморско-горанске жупаније наводе да бактерија салмонела није пронађена ни у једном узорку хране и да је код 17 запослених у хотелу, који су у међувремену удаљени с посла, утврђено да су клицоноше.

Из Државног инспектората су, одговарајући на упит о пријављеним случајевима тровања у хотелу „Веспера“ у Малом Лошињу, навели да је санитарна инспекција обавила неколико инспекцијских надзора, који се настављају, што зависи од новоприспјелих налаза узетих узорака.

Сви узорци хране, воде за пиће и брисева површина примљени су уредни. Али је код дијела запослених у хотелу, који су до даљњег удаљени с посла, утврђено да су клицоноше.

По налогу санитарне инспекције спроведене су мјере дезинфекције свих простора, опреме и уређаја, саопштено је из Државног инспектората и додато да резултат анализе базенске воде не може бити узрок тровања.

Из Хотела „Веспера“ данас су такође потврдили да се још увијек спроводи инспекцијски надзор.

- Тренутно чекамо резултате додатних узорака, сви остали резултати су за сада негативни те, према нашим сазнањима, већ данима нема нових случајева, рекли су.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана