Грлић Радман зачуђен Кавазовићевом изјавом: БиХ не пријети никаква опасност, оружје доноси само зло

Г.С.
Грлић Радман зачуђен Кавазовићевом изјавом: БиХ не пријети никаква опасност, оружје доноси само зло

ВИТЕЗ – Министар иностраних послова Хрватске Гордан Грлић Радман оцијенио је у понедјељак како га је зачудила данашња изјава реиса Хусеина Кавазовића.

“Зачудио ме тај наратив, али не бисмо смјели исказати никакву забринутост, јер БиХ не пријети никаква опасност. Оружје само доноси зло, а то видимо на руској агресији на Украјину”, рекао је Грлић Радман у Витезу.

Хрватски шеф дипломатије је коментарисао је новинарски упит око иступа реиса Хусеина Кавазовића који је гостујући на МТВ Игман рекао да је садашње стање у земљи тешко, а посебно је велики изазов за Бошњаке који морају бити спремни бранити институције државе оружјем, уколико оне буду угрожене.

Грлић Радман је додао како се високи званичници у БиХ требају суздржати од тешких ријечи цитирајући изреку да је боље остати “господар неизговорене ријечи него роб изговорене”.

Одбио је приговоре да се Хрватска мијеша у унутарња питања у БиХ.

“Одбијам такву оцјену или процјену. Хрватска се никада није мијешала нити се жели мијешати. Ми проблематизирамо положај Хрвата у БиХ ако је занемарен и ако је изборни закон дискриминаторан. Хрвати у БиХ морају имати сва права као и сви грађани”, рекао је.

При томе је оцијенио како Хрвати немају свог легитимног политичког представника у Предсједништву БиХ.

Министар инистраних и вуропских послова Гордан Грлић Радман у Витезу у понедјељак судјелује на представљању књиге “Дипломатска олуја” некадашњег шефа хрватске дипломатије Мате Гранића, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана