Грлић Радман: Са Додиком треба разговарати

Танјуг
Грлић Радман: Са Додиком треба разговарати

БРИСЕЛ - Српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик је “чињеница” и с њим, као и са свима који доносе одлуке, треба разговарати, изјавио је данас у Бриселу хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.

На питање је ли Додик хрватски пријатељ или проблем, Грлић Радман је рекао да је то поједностављено гледање.

“То је црно-бијело гледање на ствар. Додик је чињеница и с њим треба разговарати, нарочито Хрватска, која има најдужу границу са БиХ. Ми смо упућени једни на друге и морамо да уложимо све снаге, дипломатске и политичке капацитете, како бисмо допринијели стабилној, просперитетној и функционалној БиХ”, поручио је Грлић Радман.

На примједбу да се са Додиком дружио на рођенданској прослави предсједника ХДЗ-а у БиХ Драгана Човића, Грлић Радман је рекао да је био позван на ту прославу на коју се пристојно одазвао и да ни од кога није тражио да му пошаље попис званица, пренијела је Хина.

Он је, такође, рекао да је састанку министара у Бриселу указао на раст унитаризма и сепаратизма у сусједној држави.

“Кључно је промијенити изборни закон који ће јамчити оно што је договорено Дејтонским мировним споразумом, једнакоправност и легитимно представљање конститутивних народа у колективним институцијама БиХ”, истакао је хрватски министар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана