Грлић Радман: Комшић је ухљеб и узурпатор 

Srna
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ - Жељко Комшић је ухљеб и узурпатор права хрватског народа у БиХ, рекао је хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.

"Комшићу није стало ни до чега, осим до властитог угодног мјеста. Комшић је типични примјер једног ухљеба, узурпатора на штету хрватског народа у БиХ", рекао је новинарима Грлић Радман.

Грлић Радман је истакао да је хрватски премијер Андреј Пленковић поступио државнички јер се с Комшићем није хтио састати приликом посјете Сарајеву.

Он је оцијенио да би Комшић требало да има толико морала и упита се како може дозволити себи да буде узурпатор мјеста које му не припада.

Према његовим ријечима, Пленковић и хрватска Влада се боре за европску перспективу БиХ, док Комшићу није стало до европске перспективе, преносе хрватски медији.

"Комшић се показао као особа која се хтјела само сликати, он у овом реформском процесу БиХ нема никакву улогу и мислим да је он, чак и свјестан тога, створио одређену замку како би се важне ствари које је Пленковић учинио за БиХ ставиле у други план", сматра Грлић Радман.

Он сматра да је Пленковић поступио државнички јер је управо тиме и показао поштовање према хрватском народу у БиХ, а сваки званичан сусрет с Комшићем управо би показао да се Хрватска не држи духа и слова Дејтонског споразума.

Пленковић, предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен и холандски премијер Марк Руте јуче су посјетили БиХ да би подстакли домаће политичаре на провођење неопходних реформи за одлуку Европског савјета у марту о отварању приступних преговора с БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана