Гранична полиција: Свештеник Јањић мора напустити Црну Гору, забрана уласка годину дана

Срна
Гранична полиција: Свештеник Јањић мора напустити Црну Гору, забрана уласка годину дана

ПОДГОРИЦА - Протојереј-ставрофор Саша Јањић, архијерејски намјесни пљеваљски данас је добио рјешење према којем до петка, 26. јуна, мора да напусти Црну Гору, уз забрану уласка од годину дана.

Ово рјешење је оцу Саши Јањићу издато након три часа проведена у просторијама Граничне полиције у Пљевљима, гдје се јутрос јавио по позиву који му је јуче касно поподне уручен, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

На ово рјешење његов адвокат Јосиф Мићковић је најавио жалбу, а, како је рекао, полиција му је потврдила да све док је жалба у процесу, свештенику Јањићу је дозвољено да борави у Црној Гори.

Испред просторија Граничне полиције у знак подршке оцу Саши Јањићу био је велики број становника Пљеваља.

Протојереју-ставрофору Саши Јањићу јуче око 17.00 часова уручен је позив да се данас у 9.00 часова јави у станицу Граничне полиције у Пљевљима.

Одмах након уручивања полицијског позива, народ Пљеваља и околине се у знак подршке почео окупљати око Храма Светог Великомученика Георгија на Гукама, гдје отац Саша живи са својом супругом и двије ћерке.

Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије јуче је апеловао на надлежне органе да покажу минимум људскости и обуставе све поступке који уносе смутње и немир у народ.

"Народ пљеваљског намесништва Милешевске епархије узнемирен је вешћу о могућности прогона свога свештеника. Надлежни треба да учине све да сачувају мир међу народом, а не да досипају уље на ватру вршећи репресију над својим народом и његовим свештенством", нагласио је епископ Атанасије

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана