Градоначелник Вуковара напао полицију због привођења одборника Савановића

Танјуг
Градоначелник Вуковара напао полицију због привођења одборника Савановића

ЗАГРЕБ - Предсједник Домовинског покрета и градоначелник Вуковара Иван Пенава оштро је напао вуковарску полицију због привођења одборника Немање Савановића, који се сумњичи да је учествовао у пребијању тројице младића српске националности прошлог мјесеца у Ивакову, јер Градском вијећу недостајао глас за доношење неких одлука.

Савановић је у међувремену пуштен из притвора, а Пенава је његово привођење назвао "игроказом и циркусом" и "сумраком слободне и демократске државе".

Из полиције су тим поводом саопштили да су на својим интернет страницама и медијима саопштили околности догађаја од 13. новембра, када је пет мушкараца у дворишту угоститељског објекта у Иванкову физички напала три 18-годишњака српске националности и нанијели им тјелесне повреде, пренио је хрватски портал Индекс.

Из полиције поручују да су одмах по пријави тог догађаја покренули истрагу и утврдили све околности догађаја, која је показала да су нападачи напустили мјесто догађаја и и повређене младиће.

Полиција је енергично демантовала наводе једног медија да је овај догађај с криминалистичког аспекта био сложен и поручили да су починитељи приведени и испитани у складу с прикупљеним доказним и другим релевантним чињеницама, расвијетилили тај догађај.

"Полицијска управа не прати нити управља Градским вијећем Вуковара, а такође нити појединим одборницима Вуковара....", стоји у полицијском саопштењу у којем се додаје да поступак спроведен у вези са кривичним дјелом и нема никакве везе са Градским вијећем Вуковара, нити његових одборника.

Поручили су и да је недвосмислено поступак у овом случају спроведен према свим правилима и транспарентно без утицаја других околности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана